VEELGESTELDE VRAGEN

MEER WETEN?

We kijken er naar uit je te ontmoeten en besteden onze tijd graag aan een fijn welkom. Heb je een vraag, kijk dan eerst even naar de meest gestelde vragen voordat je de telefoon laat rinkelen. Zit je antwoord er niet bij neem dan gerust contact met ons op via mail@campingdevliert.nl of vraag het bij de receptie tijdens je verblijf. We hopen dat je een geweldige tijd zult hebben en kijken er naar uit je te verwelkomen!

Direct naar:
ALGEMEEN | BOEKEN | DIEREN | BEZOEK & LOGEES | BETALEN / ANNULEREN | CONTACT & LOCATIE |
KAMPEREN | AANKOMST / VERTREKTIJDEN | VERHUUR / GLAMPING | VOORZIENINGEN


ALGEMEEN

Leuk dat je langer bij ons wilt verblijven. Wij hebben helaas geen maand- of seizoensplaatsen beschikbaar. Ook kun je bij ons niet terecht met een tiny house. Alleen kort toeristisch kamperen met een maximale verblijfsduur van 25 dagen is mogelijk. Zo houden wij een gezellige doorstroom van iedereen die erop uit wilt.

Kijk op onze tarieven pagina voor de actuele laag/hoogseizoen periodes. Bekijk de tarieven pagina

Ons kampeerseizoen loopt van april tot het najaar. Houd voor de actuele openingsperiode onze website in de gaten. In de winter is onze camping gesloten. In deze periode maken wij de camping nog verrassender, groener en speelser en werken wij hard aan het onderhoud.

Geniet, alleen vragen we al onze gasten om je medebuur en ons kampeerterrein / eigendommen te respecteren en de aangegeven huisregels in onze campinggids (ter plekke verkrijgbaar) op te volgen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan blijven genieten van het buitenleven op onze camping.

Onze camping ligt zeer centraal heeft de perfecte locatie om erop uit te gaan; ga te voet of spring op de fiets. Het is zó mooi door de landgoederen, fruitboomgaarden en mooie slingerweggetjes die je langs de Hollandse waterlinie en Forten leiden. We hebben informatie beschikbaar over nabijgelegen wandel- en fietsroutes. Vraag tijdens je verblijf bij de receptie voor kaarten en suggesties.BOEKEN

Reserveren is alleen mogelijk via ons online boekingssysteem. Volg de stappen en verstuur je aanvraag. Per mail/telefoon nemen wij geen boekingen aan.

Wachten, wachten wachten en nog steeds niks ontvangen? Als het goed is vind je ons contact niet ongewenst :) maar helaas kan het toch gebeuren dat onze mailtjes in je spambox zijn beland omdat wij met een automatisch reserveringsysteem werken. Markeer onze email gelijk als veilig, zodat je geen berichtjes meer van ons mist. Kan je het echt niet terug vinden, neem dan even contact met ons op via de mail; mail@campingdevliert.nl

Wat gezellig dat jullie samen willen komen genieten van het buitenleven op onze camping. Je kunt het volgende doen: Vul voor beide gezinnen een reserveringsaanvraag in en geef in het opmerkingenveld aan dat jullie naast/bij elkaar in de buurt willen staan onder vermelding van elkaars achternaam, dan kijken wij naar de mogelijkheden. Let op wil je met meer dan vier andere gezinnen komen kamperen. Neem dan contact met ons op.

Ons beleid is dat we een beperkt aantal kampeerplaatsen beschikbaar hebben voor 1 enkele nacht in de (festival)weekenden. Als deze allemaal zijn geboekt is het niet meer mogelijk om voor 1 enkele nacht te meer reserveren.

Alleen als je bij op ons op de camping staat en kleinschalig bijvoorbeeld je verjaardag, voor je eigen tent of luifel, viert dan is dit mogelijk. Wel altijd in overleg met ons, zodat we de juiste bezoekersaantallen weten (bezoekerstarief is van toepassing). We hanteren een maximale groepsgrootte van 15 personen (inclusief je eigen kampeerders en eventuele kinderen). Dat doen we heel bewust, zodat het ook voor je medekampeerders op het veld een gemoedelijke vakantie blijft. Je partytent kun je dus thuislaten ; - )

Het is bij ons niet mogelijk om apart een kinderfeestje te vieren. We hebben geen dagrecreatie bij ons op de camping.DIEREN

Trouwe viervoeters zijn welkom (wel aangelijnd en max 2 dieren). Geef je hond op tijdens het boeken. Als de hond wilt uitlaten dan kan dat door het pad op de camping naar achter te lopen. Of bezoek wandel-speelbos Nieuw Wulven, op loopafstand van de camping.

Nee, onze camping is geen actief boerenbedrijf meer. We hebben alleen nog een handvol recreatieve diertjes (sierkippen etc.). Het voeren van deze dieren is niet toegestaan. Ze worden goed door ons verzorgd, maar een beetje aandacht vinden ze wel gezellig.BEZOEK & LOGEES

Gezellig als je bezoek ontvangt zodat zij ook kunnen genieten van het buitenleven op onze camping. Zorg wel dat de camping niet overspoeld wordt met bezoekers. Wij vragen hier een kleine vergoeding voor €2,- per persoon, af te rekenen bij je vertrek bij de receptie.

Wanneer je logees ontvangt dan moeten deze personen altijd geregistreerd worden en de normaal geldende tarieven betalen. Geef tijdens het reserveringen dit in het opmerkingenveld aan (of geef het tijdens je verblijf door), dan passen we de reservering daarop aan.BETALEN / ANNULEREN

Betalen kan eenvoudig via de betaallink in de reserveringsbevestiging. Vanuit een veilige aparte betaalomgeving (o.a. iDeal) kun je eenvoudig aanbetalen of direct het gehele bedrag in een keer voldoen.

Woon je in het buitenland? Ook buitenlandse betalingen verlopen via de betaallink in een veilige aparte betaalomgeving. Per land zijn er meerdere opties die worden aangeboden (DE = giropay of sofort, BE = bancontact etc.)

De betalingstermijnen bewegen mee met je verwachte aankomstdatum. Als je vakantie bijna nadert betaal je automatisch het gehele bedrag.

Annuleren is mogelijk, alleen niet altijd kosteloos. Tijdens het boekingsproces ben je akkoord gegaan met onze algemene-/annuleringsvoorwaarden. De kosten zijn afhankelijk van het moment dat je annuleert ten opzichte van je aankomstdatum. Wij adviseren voorafgaande aan je vakantie altijd een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. De volgende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
Kampeerplaats:
Annuleren langer dan 1 maand van tevoren is kosteloos, annuleren binnen 1 maand 50% van de reservering, annuleren dag zelf of no show 100% van de reservering.
Accommodatie:
Annuleren langer dan 1 maand van tevoren 50% van de reservering, annuleren binnen 1 maand van de reservering 100%

Indien je wilt annuleren kan dit door contact met ons op te nemen via mail@campingdevliert.nl. Het is handig als je dit doet via een reply op je eerder ontvangen boekingsbevestiging, dan hebben we direct alle reserveringsgegevens.CONTACT & LOCATIE

Camping de Vliert bevindt zich in Bunnik; Rijsbruggerweg 2, 3981 HN Gebruik google maps om te navigeren. Verouderde tomtoms zijn vaak niet meer up-to-date.

Met het openbaar vervoer kun je niet helemaal tot onze camping komen. Onze camping ligt 2km vanaf station Houten en Bunnik. Vandaaruit kun je een taxi nemen of een ov fiets huren om de laatste km naar de camping af te leggen.

De receptie is van maandag t/m zaterdag dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00. Op zondag van 10:00-16:00 uur. Tenzij anders, ter plaatse, is aangegeven. We heten je graag persoonlijk welkom in onze receptie (rode huisje).

De receptie is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-41518581 of beter nog stuur een (reply) mail naar mail@campingdevliert.nl , want dan hebben we direct je boekingsgegevens paraat en ontvang je vaak sneller een antwoord. Omdat onze telefoon de hele dag door rinkelt en we ons gasten graag persoonlijk ontvangen, is terugbellen of de voicemail inspreken helaas niet mogelijk. Mailen voor een vraag werkt daarom sneller en reserveren kan dus echt alleen via ons online boekingssysteem.

Een eventuele late aankomst is geen enkel probleem, (het is tenslotte vakantie, dus geen haast) Geef dit altijd even door tijdens het reserveren of per mail. Mocht de receptie al gesloten zijn; dan ligt er buiten (onder de overkapping bij de receptie) een welkomstboekje voor je klaar. Daar staat je naam en de kampeerplaats op vermeldt die voor jullie is gereserveerd.

Een EHBO doos is aanwezig in de gang naar de damestoiletten (toiletgebouw-1). In de avond, nacht en in het weekend kun je bellen met de Centrale huisartsenpost in Nieuwegein +31(0)30 63 71 261 of bel overdag Medisch Centrum Dorp (Prins Bernhardweg 69, Houten) op +31(0)30 63 71 261. Bel bij grote spoed natuurlijk direct 112 en wij zijn natuurlijk ook altijd bereikbaar voor noodgevallen.KAMPEREN

Ja, we raden aan om vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plekje. Dit kan alleen online via onze website. Telefonisch of per mail nemen wij geen reserveringen aan, dit ook in verband met de nachtregistratie (je kent je eigen adres en contactgegevens natuurlijk het beste : )

Wij hebben geen speciale camper plekken. Je staat niet apart, maar gewoon tussen alle andere kampeerders, wel zo gezellig! Je koopt toch geen camper om in een rijtje op het beton te staan : )

Via onze website kan je een reserveringsaanvraag doen. In het opmerkingenveld kan je je eventuele voorkeuren en/of kampeerplaatsen aangeven. Wij doen ons best om daaraan te voldoen afhankelijk van beschikbaarheid en/of weersomstandigheden. Het kan dus zijn dat dit niet meer mogelijk is. Een opgegeven voorkeur is niet bindend.

Nee, bij aankomst is jouw plek gereserveerd. Verplaatsen is niet mogelijk. Alleen indien de mogelijkheden het toelaten (beschikbaarheid/weersomstandigheden etc.) is verplaatsen bij hoge uitzondering mogelijk.

Om te zorgen dat alle kampeerders kunnen blijven genieten van onze mooie groene camping zijn sommige kampeerplaatsen voorzien van een grind/kiezelvlak. Een fijn laagje grind waarop zowel je kampeermiddel als een eventuele voortent/luifel past. Mocht het gaan regenen dan zorgt het grind voor een snellere afwatering en blijft het gras mooi groen.

Ja, ook een vouwwagen of tent kunnen op het grind staan. Het is een speciale laag grind, wat je tentdoek niet beschadigd. Beter nog….het houdt je eigen tentdoek lekker schoon (dat scheelt weer boenen).

Ben je nog geen 18 dan mag je alleen komen kamperen onder begeleiding van een oudere of andere volwassene. Neem even contact op via de mail dan kijken we naar de mogelijkheden.

Al onze kampeerplekken hebben stroomaansluitingen; 10 ampère Zorg ervoor dat je de juiste type stekker meeneemt. Onze stroompalen zijn geschikt voor de blauwe CEE campingstekker, ook wel eurostekker genoemd.

Ja natuurlijk; barbecueën is toegestaan. Alleen bij langdurige droogte kan het gebruik van een barbecue tijdelijk niet zijn toegestaan.

Op je eigen kampeerplaats is een kampvuur niet toegestaan (ook niet met een vuurschaal of in je bbq). Maar we begrijpen dat er niets is zo fijn is als een vuurtje stoken als je aan het kamperen bent! Wij hebben een algemene kampvuurplek waar je uren in de vlammen kunt staren, de beste verhalen aanhoren, worstjes braden of marshmallows kan smelten. Puur kampeergeluk samen met je campingbuur. Alleen bij langdurige droogte kan de kampvuur plek gesloten zijn.

Er mogen twee kleine bijzettentjes gratis bijgeplaatst worden. Geef dit op in je reserveringsaanvraag, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Note: Bij onze huuraccommdaties mag geen bijzettentje geplaatst worden.

Ons terrein is ruim opgezet en geschikt voor kampeermiddelen tot 9 meter We merken dat caravans/campers steeds groter en luxer worden. Door de ‘natuurlijke’ indeling is het niet mogelijk om grote kampeermiddelen te plaatsen. Merendeel van de plekken en het terrein zijn hier niet voor geschikt. Wil je toch reserveren, neem dan even contact op via de mail, dan kijken we of we je ergens kunnen plaatsen. Geef het dus tijdens het reserveren altijd aan als je kampeermiddel langer is dan 9 meter, zo voorkom je een teleurstelling dat we je niet kunnen plaatsen en/of het terrein of uitzicht van je campingbuur blokkeert.

Het is bij ons niet mogelijk om je waterslang aan te sluiten op het kraantje bij je plek. Wij willen veilig watergebruik voor al onze gasten waarborgen. De tuinslang ligt vaak lang in de zon waardoor de kans op legionella wordt vergroot. Gebruik een speciale vulgieter om de tank te vullen.AANKOMST / VERTREKTIJDEN

Inchecken voor een kampeerplaats is mogelijk vanaf 13:00 uur en uitchecken is voor 11:00 uur.

Heb je een glampingaccommodatie geboekt? Deze zijn beschikbaar vanaf 14:00 uur en het uitchecken daarvoor is om 10:00 uur.

Wil je op de dag van vertrek langer genieten, dan is een late uitcheck mogelijk tegen bijbetaling. Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de kampeerplaats. Tijdens je reserveringsaanvraag kun je aangeven of je van deze service gebruik wilt maken.

Note: dit is niet mogelijk bij comfort kampeerplaatsen of huuraccommodaties.

Dit is helaas niet mogelijk. Wij hebben dagelijks de tijd hard nodig om ons terrein weer spik en span te krijgen voor de aankomende gasten.VERHUUR / GLAMPING

Wij hebben momenteel drie accommodaties in de verhuur; Pipowagen Vlierefluit, Dome Roest en Dome Kalmaan.

Inchecken is mogelijk vanaf 14:00 uur, en uitchecken dient voor 10:00 uur te gebeuren.

Het is helaas niet mogelijk om eerder aan te komen dan 14.00 uur. Maar, zodra je er dan bent is alles vakantieklaar….genieten maar!

Jazeker, alle accommodaties zijn voorzien van beddengoed, bedlinnenpakketen en een theedoekenpakket voor in de keuken. Let op: geen handdoeken (deze kun je los bijbestellen)..

Nee, handdoeken zijn niet standaard inbegrepen. Deze kun je eenvoudig mee bestellen tijdens je reserveringsaanvraag. Vergeten dit te reserveren? Stuur ons dan een mail, dan boeken we dit erbij en ontvang je een aparte factuur daarvoor.

Jammer, maar al onze accommodaties zijn geheel huisdiervrij. Daar dus een oppasadresje voor zoeken.

Nee het is helaas niet mogelijk om later dan 10.00 uur uit te checken. Ons schoonmaakteam heeft de tijd nodig om de accommodatie gereed te krijgen voor de volgende gasten.VOORZIENINGEN

We hebben twee sanitairgebouwen met douches, toiletten en wastafels. Deze zijn gratis te gebruiken voor campinggasten. Ook zijn er twee familiebadkamers beschikbaar; spoel de zwarte voetjes en glimmende snoetjes af in de heerlijk ingerichte ruimte met wastafel, aankleedkussen, babybadje, wc en gezinsdouche. Zo kun je zien hoe je kind er voor je verblijf ook alweer uit zag ;)

Geen zin om met je toilettasje onder je arm te wandelen naar het toiletgebouw, boek dan een kampeerplek met eigen prive sanitair. Jouw eigen zeephuisje bij je eigen kampeerplaats is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Zodat jij in alle rust fris en fruitig voor de dag kunt komen.

Wij werken momenteel aan een gratis wifinetwerk op ons gehele kampeerterrein. De signaalsterkte kan verschillen per kampeerplaats. In onze huiskamer is het signaal goed en kan je altijd terecht. Toch leuk als je het thuisfront een vakantiefotootje kunt sturen.

Op de camping vind je twee speeltuinen. Heerlijke plekken waar (klein)kids lekker kunnen klimmen, glijden, zwieren, spelen met water en creatief worden uitgedaagd. Ook zijn er gratis skelters beschikbaar waarmee ze lekker rond kunnen rijden over het terrein. Bij ons vind je geen animatie of ingestudeerde dansjes, maar kan je (klein)kind lekker zelf op avontuur! Wil je liever niet direct in de buurt van onze speeltuin staan, geef dit gerust aan bij het boeken in het opmerkingenveld.

Op warme dagen is het heerlijk om de verfrissing op te zoeken. In Houten is een binnen- & buitenzwembad (Zwembad de Wetering) en een natuurlijke zwemplas (de Rietplas) of geniet aan de uiterwaarden bij de Lek (Honswijkerplas).

Houten en Bunnik hebben diverse winkelcentra met allerlei heerlijke winkels, bakkers en diverse supermarkten, goed te bereiken op de fiets of per auto op minder dan2km. Op onze camping vind je ook een boerderijautomaat. Uit deze kleppenkast trek je geen boter, kaas maar wel kakelverse eieren en een kleine selectie van streekeigen producten, direct van ons of van de boeren uit de buurt.

Wij hebben nog geen broodjesservice op onze camping, maar in nabije omgeving is genoeg lekkers te vinden. Ga naar de bakker in Houten of Bunnik of nog beter haal het heerlijkste verse brood bij Restaurant Vroeg. Dit restaurant heeft ook een eigen ambachtelijke bakkerij + winkel, dagelijks geopend en slechts 5 min fietsen van onze camping.

Onze camping is autoluw, dus nadat je boedeltje is uitgepakt staat je bolide op de parkeerplaats. Zo blijft het terrein lekker natuurlijk en groen.

Je fiets droog weg zetten kan in onze overdekte fietsstalling. In de fietsenstalling zijn tevens oplaadpunten aanwezig voor elektrische fietsen aanwezig, zodat hard trappen tijdens een fietsrit niet nodig is, het blijft tenslotte vakantie : )

Geen fiets mee, maar wil je er toch lekker op uit; geen probleem wij verhuren ook fietsen. Dit zijn wel de ouderwetse trappers, zonder elektrisch rugsteuntje, maar dan is het nog lekkerder om aan het einde van de dag op de camping neer te ploffen in je campingstoel. Geef tijdens het reservering in het opmerkingenveld aan welke dag/dagen en hoeveel fietsen je wilt huren, dan kijken wij naar de beschikbaarheid

Als je lang op reis bent of kampeert met kinderen is soms fijn om een wasje te draaien. Wij hebben een wasmachine en droger beschikbaar. Voeg je eigen sop toe en betaal contactloos met je bankpas. Wil je dat ondertussen ook je dat de afwas af was…we hebben ook een vaatwasser beschikbaar. Of gewoon hop hop met je handen in het sop en je campingbuur beter leren kennen.

Op het parkeerterrein staan containers waar je je afval kunt deponeren. Wij hebben oog voor het milieu en willen je vragen zo min mogelijk afval te creëren en/of het gescheiden bij ons te sorteren. Alleen voor huisvuil kun je bij ons terecht. Neem een kapotte klapstoel of iets dergelijks mee naar huis en voer het zelf netjes af

Wij hebben op ons kampeerterrein twee plekken waar het chemisch toilet kan worden geleegd.

De watertank voor campers kan geleegd worden in de putten op de centrale parkeerplaats.